YÜKSEK SEÇİM KURULU PERSONEL ALIMI İLANI YAYIMLANDI

TAKİP ET

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı, Seçim Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı için 20 adet kadroya personel alımı yapacağını duyurmuştur. İşte ilgili haber:

YÜKSEK SEÇİM KURULU PERSONEL ALIMI İLANI YAYIMLANDI

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı, Seçim Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı için 20 adet kadroya personel alımı yapacağını duyurmuştur. İşte ilgili haber:

Yüksek Seçim Kurulu, merkez teşkilatında istihdam etmek üzere Seçim Uzman Yardımcıları alımı için giriş (sözlü) sınavı düzenleyeceğini duyurdu. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesine göre genel şartları taşıyan adaylar, en az dört yıllık lisans eğitimi almış olmaları ve Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP4 veya KPSSP5 türlerinden en az yetmiş (70) puan almış olmaları gerekmektedir. Başvuru yapan adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları (01.01.1988 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak) ve görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalıklarının bulunmaması da şartlar arasında yer almaktadır.

Başvurular, 17 Temmuz 2023 tarihinde saat 10.00'da başlayacak ve 26 Temmuz 2023 tarihinde saat 23:59:59'da sona erecektir. Başvurular elektronik olarak e-Devlet üzerinden veya Yüksek Seçim Kurulu-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti aracılığıyla yapılacaktır. Şahsen başvurular kabul edilmeyecektir ve posta veya diğer yollarla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Sınav konuları arasında Anayasa Hukuku, Seçim Mevzuatı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, İdare Hukuku, Kamu Yönetimi ve Türkiye Ekonomisi yer almaktadır.

Başvuruda bulunan adaylardan sınav için gerekli şartları sağlayanlar arasından atama yapılacak kadro sayısının dört katı aday çağrılacaktır. Adayların başarı değerlendirmesi, sınav komisyonu başkan ve üyelerinin puanlamasıyla yapılacak olup, başarılı sayılabilmek için sınav notunun en az 70 olması gerekmektedir.

Sınav, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının merkez teşkilatı olan Ankara, Çankaya'daki Kızılay Mahallesi, Ihlamur Sokak No: 4 adresinde düzenlenecektir. Sınav tarihi ve diğer ayrıntılar resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek olup, adaylar Kariyer Kapısı üzerinden de süreci takip edebileceklerdir.

Seçim Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı için başvuru yapacak adayların ilan edilen şartlara uygun ve eksiksiz olarak başvuru yapmaları önemlidir. Başvuru süresi içinde yapılan başvuruların başarıya ulaşması adayların kendi sorumluluğundadır. Adayların belirlenen tarihler arasında başvurularını tamamlamaları ve sınav konularına hazırlanmaları tavsiye edilmektedir.

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ