Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, Bluesky yönetim kurulundan ayrıldı

TAKİP ET

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, platformu Elon Musk'a satmasının ardından Bluesky isimli bir rakip platform üzerinde çalışıyordu.

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, platformu Elon Musk'a satmasının ardından Bluesky isimli bir rakip platform üzerinde çalışıyordu. Ancak son zamanlarda Bluesky yönetim kurulundan ayrıldığını duyurdu. Dorsey, Twitter'dan aldığı fonla 2019 yılında bir yan proje olarak başladığı Bluesky üzerinde 5 yıldır çalışıyordu. Ancak Twitter'ın yeni sahibi olan Elon Musk'a satılmasının ardından Dorsey'nin Bluesky'daki rolü sona erdi. Bluesky, Twitter'a alternatif bir sosyal medya platformu olarak geliştiriliyor ve geçtiğimiz Şubat ayından itibaren herkesin üye olabilmesi sağlanmıştı. Dorsey'nin Bluesky'dan ayrılması, platformun geleceği ve rekabetçi dinamikler üzerinde spekülasyonlara neden olabilir.

 

Jack Dorsey, Twitter'ın kurucularından biri olarak biliniyor ancak platformun Elon Musk'a satılmasının ardından dikkatleri Bluesky'a çekmişti. Bluesky, Dorsey'nin geliştirdiği bir alternatif sosyal medya platformu olarak yükselen bir ivme kazanmıştı. Ancak son haberler, Dorsey'nin Bluesky yönetim kurulundan ayrıldığını gösteriyor. Dorsey'nin Bluesky'dan ayrılması, platformun geleceği ve rekabetçi dinamikler üzerinde çeşitli spekülasyonlara neden olabilir. Bu ayrılığın Bluesky'ın ilerleyişi üzerinde ne gibi etkiler doğuracağı ve Dorsey'nin gelecekteki girişimleri merak konusu olmaya devam edecek gibi görünüyor.