TRT KPSS ŞARTSIZ EN AZ 20 BİN TL MAAŞ İLE PERSONELLER ARIYOR!

TAKİP ET

TRT bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak için personel alım ilanları yayımladı. Hangi branşlarda alım olacak ve başvuru şartları neler sizlerle paylaştık.

Muhabir- TRT Arabi

İstanbul'da TRT Arabi için muhabir olarak çalışmak üzere personel aranıyor.

İŞ TANIMI

Büro ekibinin bir parçası olarak, TRT Arabi için yüksek kalitede yayın paketleri üretmek ve ilgi çekici canlı yayınlar sağlamakla sorumlu olacaksınız. Ayrıca, TRT Arabi'nin web sitesi ve diğer dijital platformları için haber yapıcı ve analitik içerik üreteceksiniz. Haber hikayelerini başlatacak ve hem beklenmedik hem de önceden planlanmış haberleri kapsayacaksınız. Etkinliklerle ilgili ülke veya bölgesel uzmanlık sağlayacaksınız. TRT Arabi mükemmel bir saha odaklı gazetecilikle öne çıkacak. Orta Doğu bölgesinde çalışmanız istenebilir.

ANA SORUMLULUKLAR

Bir haber hikayesini tanıyarak gerekli malzemeyi araştırıp toplamak ve yayın için düzenleyerek net ve güvenli bir şekilde sesli ve yazılı içeriklerde anlatmak.

Kişisel röportajlar, telgraf hizmetleri, hükümet tarafından düzenlenen haber bilgilendirmeleri veya şirketler tarafından gönderilen basın bültenleri aracılığıyla bağlantılar ve kaynaklar kullanarak haberleri toplamak.

En son gelişmeleri takip etmek ve büro baş yapımcısı ve İstanbul merkezli haber toplama ekibiyle çalışarak kanalın haber gündemini belirlemek.

TRT Arabi'nin özgün, insan odaklı, farklı gazetecilik gereksinimlerini karşılamak için ekip içinde etkili bir şekilde çalışmak, diğer üyelerle iş birliği yapmak ve destekleyici bir yaklaşım sergilemek.

Baskı altında iyi çalışmak ve gerektiğinde bölgenin farklı bölgelerindeki çeşitli haberleri kapsayabilmek. Aynı şekilde, dakika dakika gelişen haberlerle ve daha uzun süreli özel soruşturmalarla rahat çalışmak.

ANA BECERİLER

Birkaç yıl boyunca önemli raporlama deneyimine sahip kıdemli bir gazeteci. Canlı raporları ve stüdyo tartışmalarında hem sesli olarak hem de kendinden emin bir şekilde etkili olabilme.

Ekip içinde etkili bir şekilde çalışabilme becerisi, iş birliği yaparak diğer üyelerle uyum içinde çalışma ve destekleyici bir yaklaşım sergileme.

Kamera / Montaj deneyimi avantajlı olabilir.

Baskı altında ve uzun saatler boyunca iyi çalışabilme.

İngilizce ve Arapça yazılı ve sözlü olarak akıcı olma.

En az 6 yıl ilgili deneyim.

Sunucu- TRT Arabi

İŞ TANIMI

Sunucunun temel görevi, ekranda geniş bir haber ve güncel konu yelpazesi sunmak için bireysel olarak veya bir ekip olarak görev yapmaktır.

ANA SORUMLULUKLAR

Kanalın haber çıktısını, tek başına veya bir meslektaşıyla birlikte, haberleri okuma ve sunumları yapma, canlı röportajlar yapma ve gerektiğinde anlık haberlerin düzensiz kapsamını sunma gibi görevleri yerine getirir.

Program senaryoları, bültenler ve bağlantılar için malzemeyi yazma veya düzenleme görevini üstlenir; editoryal değerlendirme yapar, profesyonel gazetecilik standartlarını ve istasyon politikalarını, yasal ve sözleşme hükümlerini gözetir.

Stüdyo veya sahada, kaydedilen veya canlı durumlarda, geniş yönlendirmelerle röportaj yapma ve haber sunma görevlerini yerine getirir.

Gelen haberleri değerlendirme, haber metnini düzenleme ve gereken kaynakları kullanma gibi işlemleri içeren bültenlerin hazırlanması ve sunumu yapar.

NİTELİKLER

Haber ve güncel konular konusunda geniş bilgiye sahip, gazetecilikte kanıtlanmış bir başarı geçmişi olmalı.

Birinci sınıf haber değerlendirme yeteneği göstermelidir.

Sunuculuk yeteneği veya deneyimi açıkça görülmelidir.

Ekran karşısında kendine güvenen ve emin olmalı.

Net bir konuşma sesine sahip olmalı ve kameranın önünde güvenini kanıtlamalı.

Gerektiğinde akışa uygun şekilde serbest konuşma yeteneği ve güvenine sahip olmalı.

Fluent bir şekilde İngilizce ve Arapça yazılı ve sözlü iletişim becerisine sahip olmalı.

Minimum 4 yıl deneyimli olmalı.

TÜM AÇIK POZİSYONLAR İÇİN TIKLAYINIZ