SON DAKİKA! METEOROLOJİDEN 15 İL İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!

TAKİP ET

Özellikle yağışın etkili olacağı bölgelerde vatandaşların dikkatli olması, mümkünse dışarı çıkmamaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika uyarısına göre, Türkiye genelinde bir dizi ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Afyonkarahisar, Uşak, Adana, Mersin, Ankara, Eskişehir, Konya, Yozgat, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Samsun, Tokat, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde bu doğrultuda uyarı yapıldı. Özellikle yağışın etkili olacağı bölgelerde vatandaşların dikkatli olması, mümkünse dışarı çıkmamaları ve gerekli tedbirleri almaları gerekiyor.

 

Ayrıca, gün içerisinde öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara’nın doğu kesimlerinde yoğun yağışların beklendiği vurgulandı. Bu bölgelerde sel, su baskını gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların hazırlıklı olmaları önem taşıyor.

 

Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenirken, rüzgârın kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor. Ancak, Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgarlar (40- 60 km/saat) beklendiğinden, olası zararlı etkiler konusunda vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar, vatandaşların güvenliği ve mal varlıklarının korunması için büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, kamuoyunun Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı uyarılara hassasiyetle yaklaşması ve gereken önlemleri alması önem arz etmektedir.