SON DAKİKA! 51 Öğretim Üyesi Alımı Başladı

TAKİP ET

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü, akademik birimlerinde görev alacak olan öğretim üyeleri için alım ilanı yayımladı. İlan kapsamında profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi pozisyonlarına başvurular kabul edilecektir.

51 Öğretim Üyesi Alımı Başladı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü, akademik birimlerinde görev alacak olan öğretim üyeleri için alım ilanı yayımladı. İlan kapsamında profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi pozisyonlarına başvurular kabul edilecektir. Başvuruların değerlendirilmesi için 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği, ilgili puanlama tablosu ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlayan adaylar arasından seçim yapılacaktır.

Başvuru süreci, ilanın gazetede yayımlandığı tarihten itibaren başlamış olup, son başvuru tarihi 21 Temmuz 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecektir. Başvuruların kabul edilebilmesi için adayların ilan kadrolarına uygun olmaları gerekmekte olup, başvuru süresi içerisinde yapılması ve ilanla ilgili tüm belgelerin eksiksiz olarak sunulması önemlidir.

Başvuruda istenen belgeler arasında aşağıdakiler yer almaktadır:

1. Öğretim üyesi başvuru formu (https://www.agri.edu.tr/detail.aspx?id=1001&bid=265&tid=7 adresinden temin edilebilir)

2. Özgeçmiş

3. Onaylı veya e-devlet üzerinden alınmış karekodlu öğrenim belgeleri (lisans, yüksek lisans, doktora veya uzmanlık belgesi)

4. İki adet fotoğraf

5. Nüfus cüzdanı fotokopisi

6. Askerlik belgesi

7. Mal bildirim beyannamesi (kurum dışı başvurular için)

8. Adli sicil kaydı belgesi

9. Hizmet cetveli (herhangi bir kurumda çalışıyor veya daha önce çalışmış olanlar için)

10. Yayın listesi

11. Öğretim üyeliği kadrolarına başvuru için gerekli koşullar ve uygulama esasları puanlama tablosu (aday tarafından imzalanacak)

12. Doçentlik belgesi (profesör ve doçent kadroları için)

13. Yabancı dil belgesi (Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen merkezi bir yabancı dil sınavından en az 55 puan veya uluslararası geçerliliği kabul edilen bir yabancı dil sınavından buna denk bir puan gerekmektedir. Bilim alanının belirli bir yabancı dille ilgili olması durumunda ise en az 80 puan gerekmektedir. Doktor öğretim üyesi kadrosu için geçerlidir.)

Başvurular, başvuru formu ve gereken belgelerin eksiksiz olarak doldurulup Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla iletilmesi gerekmektedir. Doktor öğretim üyesi kadrosu için ise başvuruların ilgili fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokuluna şahsen veya posta yoluyla yapılması gerekmektedir.

Adayların başvurularının kabul edilebilmesi için ayrıca Üniversite tarafından oluşturulan ön değerlendirme komisyonunun olumlu raporunu ve öğretim üyeliği kadrolarına başvuru için gereken puanı almış olmaları gerekmektedir.

Son olarak, yabancı ülkelerden alınan doktora diploması ile unvanların Üniversitelerarası Kurulca eşdeğerliliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, bu akademik personel alımıyla kaliteli eğitim ve araştırma faaliyetlerini desteklemeyi ve öğretim kadrosunu güçlendirmeyi hedeflemektedir. Başvuru detaylarına ve gerekli belgelere, üniversitenin resmî web sitesinden ulaşılabilir.

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ