Pilotaj Nedir? Mezunu Ne İş Yapar? İş İmkanları Nedir?

TAKİP ET

Nasıl pilot olabileceğinizi biliyor musunuz? Aklınıza, günümüzde epey yaygınlaşan havacılık kursları, uçuş akademileri ücretli pilotaj eğitimleri gelebilir. Evet, bu da bir seçenek, ancak isterseniz, üniversite sınavına girerek, gerekli puana ulaşıp Pilotaj bölümü okuyabilir ve havacılık alanında bir kariyerin kapılarını aralayabilirsiniz. Peki, pilotaj nedir, mezunları ne iş yapar, iş imkanları nedir? 

Eminiz ki, birçoğunuzun çocukluk hayali pilot olmaktı. Ancak, zamanla ya fikriniz değişti ya da çeşitli sebeplerden ötürü farklı alanlarda kariyer yapmaya yöneldiniz. Peki, nasıl pilot olabileceğinizi biliyor musunuz? Aklınıza, günümüzde epey yaygınlaşan havacılık kursları, uçuş akademileri ücretli pilotaj eğitimleri gelebilir. Evet, bu da bir seçenek, ancak isterseniz, üniversite sınavına girerek, gerekli puana ulaşıp Pilotaj bölümü okuyabilir ve havacılık alanında bir kariyerin kapılarını aralayabilirsiniz. Peki, pilotaj nedir, mezunları ne iş yapar, iş imkanları nedir? 

Pilotaj Nedir? Mezunu Ne İş Yapar? İş İmkanları Nedir? 

Pilotaj, günümüzün en çok tercih edilen sayısal bölümleri arasında ilk sıralarda bulunuyor. Tabi ki, bu durumun arka planında dolgun ücretli maaşları ve çalışma şekilleri yer alıyor. Üniversite sınavında yüksek derece elde etmişseniz bu bölümü tercih edebilirsiniz. Lakin, yaş sınırı ve boy-kilo uyumu gibi şartları da sağlamış olmanız gerekiyor. Ayrıca, genellikle pilot adaylarından 1. derece sağlık sertifikası isteniyor. 

En önemli kısım ise, havacılık sektörünün sürekli olarak değişmesi, son teknolojiler bağlı olarak evrilmesidir. Bu duruma bağlı olarak, yeni şartlar, yeni teknik bilgiler, yeni teknolojiler ortaya çıkabiliyor, süreklilik içeren bir öğrenim gerektirebiliyor. 

Ölümsüz meslekler arasında kabul ediliyor ve büyük ticari havayolu şirketleri, sürekli olarak genç ve yetenekli pilotlara ihtiyaç duyuyor, alım gerçekleştiriyor. Ek olarak, büyük firma sahiplerinin özel jetleri ile seyahat etmeye yönelmesi, yeni teknolojilerin sektöre dahil edilmesi ve insansız hava araçları, uzaktan pilotaj gbi yeni iş sahalarının ortaya çıkması, iş imkanlarını her geçen gün arttırıyor

pilotaj pilotluk pilotaj bölümü