Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından 8 Farklı Branşta 235 Memur Alımı İlan Edildi
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Eylül ayında en az lise mezunu adaylar arasından 8 farklı branşta toplam 235 memur alımı gerçekleştirecek. Kamu memur atama başvuru şartları ve tüm ayrıntılar bu haberimizde bulunuyor. İşte detaylar...
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bugün 235 sözleşmeli personel alımına dair bir duyuru yayınladı. Bu alımlar, bakanlık taşra teşkilatında gerçekleşecek olup toplamda 235 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır. MİMAR, MÜHENDİS, ŞEHİR PLANCISI, ARKEOLOG, MÜZE ARAŞTIRMACISI, KÜTÜPHANECİ, TEKNİKER ve TEKNİSYEN kadrolarına atamalar yapılacaktır.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Memur Alımı Başvuru Koşulları
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan memur alımı için adayların sağlamaları gereken genel şartlar şunlardır:
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki şartları taşımak.
Türk Vatandaşı olmak.
18 yaşını doldurmuş olmak ve 35 yaşını tamamlamamış olmak.
Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile ilgili suçlardan mahkûm olmamak.
Askerlikle ilişiği olmamak.
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
Bu şartlara uygun adaylar başvuruda bulunabilirler.
Sözleşmeli Personel Alımı İçin Mezuniyet Şartları ve Kontenjanlar
Aşağıda belirtilen branşlar ve kontenjanlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak. Adayların mezuniyet şartları ve kontenjanlar aşağıdaki gibidir:
MİMAR (28 Kişi): Mimarlık bölümünden mezun olmak, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: Adana (3), Adıyaman (4), Diyarbakır (5), Elazığ (3), Gaziantep (3), Hatay (6), Şanlıurfa (4).
MÜHENDİS (MHDS-1, 13 Kişi): Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programından veya denk kabul edilen yurt dışı üniversitelerden mezun olmak, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: Ankara (3), Adana (1), Adıyaman (2), Diyarbakır, Elazığ (1), Gaziantep (1), Hatay (1), İstanbul (2), Şanlıurfa (1).
MÜHENDİS (MHDS-2, 15 Kişi): İnşaat Mühendisliği lisans programından veya denk kabul edilen yurt dışı üniversitelerden mezun olmak, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: Ankara (2), Adıyaman (1), Diyarbakır (2), Elazığ, Gaziantep (2), Hatay (1), Kütahya (1), Muğla (1), Şanlıurfa (2), Trabzon (1).
MÜHENDİS (MHDS-3, 6 Kişi): Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği lisans programlarından veya denk kabul edilen yurt dışı üniversitelerden mezun olmak, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: Aydın (1), Eskişehir (1), Gaziantep (1), Hatay (2), Muğla (1).
MÜHENDİS (MHDS-4, 13 Kişi): Makine Mühendisliği lisans programından mezun olmak, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: Adana (2), Adıyaman (1), Ankara (1), Diyarbakır, Edirne (1), Elazığ (2), Gaziantep (1), Hatay (1), Konya (1), Şanlıurfa (1), Van (1).
ŞEHİR PLANCISI (25 Kişi): Şehir ve Bölge Planlama lisans programından mezun olmak, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: Adana (2), Adıyaman (4), Diyarbakır (3), Elazığ, Gaziantep (3), Hatay (6), Şanlıurfa (4).
ARKEOLOG (49 Kişi): Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi bölümlerinden mezun olmak, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: Adana (7), Adıyaman (4), Diyarbakır (6), Elazığ, Gaziantep (6), Hatay (10), Kahramanmaraş (6), Kilis (1), Malatya (2), Osmaniye (1), Şanlıurfa (4).
MÜZE ARAŞTIRMACISI (33 Kişi): Tarih, Sanat Tarihi ve Hititoloji bölümlerinden mezun olmak, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: Adana (3), Adıyaman (3), Diyarbakır (2), Elazığ, Gaziantep (4), Hatay (9), Kahramanmaraş (4), Kilis (1), Malatya (2), Osmaniye (1), Şanlıurfa (3).
KÜTÜPHANECİ (36 Kişi): Bilgi ve Belge Yönetimi, Kütüphanecilik, Arşivcilik, Dokümantasyon ve Enformasyon programlarından mezun olmak, KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: Adana (3), Adıyaman (3), Aksaray (1), Diyarbakır, Elazığ (1), Gaziantep (3), Hatay (9), Kahramanmaraş (3), Kilis (1), Malatya (6), Osmaniye (1), Şanlıurfa (3).
TEKNİKER (TKNKR-1, 6 Kişi): 2 yıllık Meslek Yüksekokullarının Elektrik veya Elektronik Teknolojisi programlarından mezun olmak, KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: Ankara (1), Batman (1), Erzurum (1), İstanbul (3).
TEKNİKER (TKNKR-2, 5 Kişi): 2 yıllık Meslek Yüksekokullarının Harita, Harita Kadastro, Harita ve Maden Ölçme, Harita Teknikerliği veya Harita ve Kadastro programlarından mezun olmak, KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: Balıkesir (1), İstanbul (4).
TEKNİKER (TKNKR-3, 3 Kişi): 2 yıllık Meslek Yüksekokullarının Bilgisayar Teknolojisi programlarından mezun olmak, KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: İstanbul (3).
TEKNİSYEN (TKNS-1, 1 Kişi): Mesleki ve Teknik Eğitim veren Liselerin Elektrik veya Elektronik Teknolojisi bölümlerinden mezun olmak, KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: İstanbul (1).
TEKNİSYEN (TKNS-2, 2 Kişi): Mesleki ve Teknik Eğitim veren Liselerin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümünden mezun olmak, KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almak. Kontenjan dağılımı: İstanbul (2).
BAŞVURULAR 11 EYLÜL - 24 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLEBİLECEKTİR.