KPSS 70 PUAN İLE BİLİŞ,İM PERSONELİ ALIMI BAŞLADI

TAKİP ET

Türk-Alman Üniversitesi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını duyurdu.

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik" doğrultusunda gerçekleştirilecek olan alımda, toplamda 5 sözleşmeli bilişim personeli görevlendirilecektir.

Başvuru sürecinde adayların seçiminde 2022 KPSSP3 sınav sonuç belgesi puanının yüzde yetmiş ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun toplamı esas alınacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak, alınacak personel sayısının on katı aday arasından seçim yapılacaktır. KPSS puanı olmayan adaylar için KPSS puanı 70 olarak kabul edilecektir. Yabancı dil belgesi ibraz etmeyen adayların puanı ise sıfır olarak hesaplanacaktır.

Başvuruda bulunacak adaylar en fazla iki pozisyon için başvurabilirler. Başvurular, 29 Mayıs 2023 ile 6 Temmuz 2023 tarihleri arasında Personel Daire Başkanlığı'na yapılacaktır.

Başvuruda bulunacak adayların genel şartları taşıması gerekmektedir. Bu şartlar arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmak, ilgili mühendislik veya bilgisayar ve teknoloji alanlarında dört yıllık lisans mezunu olmak, mesleki tecrübeye sahip olmak, güncel programlama dillerinden en az ikisini bilmek, özel sektör veya kamuda bilişim personeli olarak hizmet vermiş olmak gibi kriterler yer almaktadır.

Ayrıca, adayların hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine ve temsil kabiliyetine sahip olmaları, yoğun iş temposuna ayak uydurabilmeleri ve takım çalışmasına yatkın olmaları da başvuru şartları arasında yer almaktadır.

Muvazzaf askerlik çağına gelmemiş erkek adaylar veya askerlik hizmetini tamamlamış, muaf veya ertelenmiş olanlar başvuruda bulunabilirler.

Türk-Alman Üniversitesi, sözleşmeli bilişim personeli alımıyla bilgi işlem birimlerinin etkin çalışmasını sağlayarak teknoloji alanında uzmanlaşmış personellerle güçlü bir kadroya sahip olmayı hedeflemektedir.

Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylardan, KPSS P3 puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (yabancı dil puanı belgesi ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır) toplamı esas alınarak, yapılacak sıralamaya göre yüksek puanlıdan başlanarak pozisyonlara göre alınacak kişi, ilan edilen pozisyonların her birisi için 10 (on) katı aday arasından seçilecektir.

Bu sıralamaya göre her bir pozisyon için son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı sınava kabul edilecektir.

Yazılı ve/veya sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi https://www.tau.edu.tr internet adresinde 07.07.2023 tarihinde ilan edilecek olup ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır.

İLAN METNİ İÇİN TIKLAYINIZ