KPSS 60 PUANLA MEMUR ALIMI BAŞLIYOR!

TAKİP ET

Çorum İli İskilip Belediye Başkanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere memur alımı yapacaktır. İlgili belediye bünyesindeki boş kadrolara, "Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği" hükümlerine göre aşağıda belirtilen şartlara uygun adaylar arasından atama yapılacaktır:

 

Başvurularla ilgili genel ve özel şartlar aşağıda belirtilmiştir:

1) BAŞVURU GENEL ŞARTLARI:

- Türk vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

- Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen suçlardan mahkûm olmamak,

- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak veya askerlik hizmetini tamamlamış olmak,

- Görev yapmaya engel teşkil edecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak,

- İlan edilen kadro için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

2) BAŞVURU İÇİN ÖZEL ŞARTLAR:

- İlgili unvana uygun öğrenim şartını taşımak ve 2022 KPSS'ye girmiş olmak,

- Daha önce çalışılan kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak,

- En az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

3) BAŞVURU İÇİN İSTENİLEN BELGELER:

- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı veya noter onaylı fotokopisi,

- Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği veya e-Devlet üzerinden alınan kare kodlu öğrenim belgesi,

- Yabancı okul mezunları için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,

- KPSS sonuç belgesinin ÖSYM'nin web sitesinden alınan doğrulama barkotlu bilgisayar çıktısı,

- Erkek adaylar için askerlik durumuyla ilgili beyanı,

- Görev yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı,

- Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,

- 3 adet biyometrik fotoğraf,

- Başvuru dilekçesi (Hangi kadroya başvurulduğunu belirten).

4) BAŞVURU YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE SÜRESİ:

Adaylar başvurularını 17 Temmuz 2023 ile 19 Temmuz 2023 tarihleri arasında İskilip Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü'ne şahsen veya iadeli taahhütlü posta yoluyla yapabilirler. Başvurular, belirtilen tarihlerde mesai saatleri içinde (08.00-17.00 arası) kabul edilecektir. Ayrıca, elektronik ortamda yapılan başvurularda istenilen belgeler eklendikten sonra başvurunun belediyenin yaziisleri@iskilip.bel.tr e-posta adresine yapılabilir. Geciken veya süresi içinde yapılmayan başvurular

Dikkate alınmayacaktır. Eksik bilgi ve belgelerle veya şartları taşımayan başvurular kabul edilmeyecektir.

5) SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARIN İLANI:

Başvuruların değerlendirilmesi, adayların KPSS puanlarına göre yapılacak ve en yüksek puandan başlayarak boş kadro sayısının beş katı oranında aday sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınav sonucunda başarı puanı 60 ve üzeri olan adaylar atamaya hak kazanacaklardır.

Sınav yeri ve zamanı ile başvurusu kabul edilen adaylar, başvuruların değerlendirmesini takiben 24 Temmuz 2023 tarihinde İskilip Belediyesi'nin resmi internet sitesi olan www.iskilip.bel.tr adresinden ilan edilecektir. Ayrıca, atama için başvuru yapmaya hak kazanan adaylara sınav giriş belgesi düzenlenecek ve kendilerine gönderilecektir.

6) SINAVIN YERİ, ZAMANI VE KONULARI:

Sözlü sınav, 1 Ağustos 2023 tarihinde saat 09.00'da İskilip Belediye Başkanlığı, Yenicami Mahallesi Çorum 1. Sokak No:2/4 İskilip/ÇORUM adresinde gerçekleştirilecektir. Sınav aynı gün içerisinde tamamlanamazsa ertesi günlerde devam edilecektir. Sınavda Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat konuları ile kadro unvanına ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yetenek ölçülecektir.

7) SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE İTİRAZ:

Sözlü sınavda adaylar Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdareler ile İlgili Temel Mevzuat gibi konularda 15'er puan alabileceklerdir. Mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesi ise 40 puan üzerinden yapılacaktır. Başarı puanının en az 60 olması gerekmektedir.

Adayların atamaya esas başvuru puanı, sözlü sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecektir. Aynı başarı puanına sahip adaylar arasında öncelik, KPSS puanı daha yüksek olana verilecektir. İlan edilen kadro sayısı kadar asıl aday ve asıl aday sayısı kadar yedek aday belirlenecektir.

Sınav sonuçları, belediyenin internet sitesinde ilan edilecektir. Sonuçlara itirazlar ise ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde yazılı olarak yapılabilir. İtirazlar, sınav kurulu tarafından incelenerek sonuçlandırılacak ve ilgili adaya bilgi verilecektir.

Bu şekilde İskilip Belediye Başkanlığı tarafından yapılan memur alımı duyurusunun ayrıntıları verilmiştir. Uygun niteliklere sahip adayların başvurularını tam ve eksiksiz bir şekilde yapmaları önemlidir. İyi şanslar dilerim!