Evde Spa Keyfi: Kolay ve Etkili Yüz Maskeleri

TAKİP ET

Yoğun bir iş hayatınız olabilir veyahut farklı sebeplerden ötürü kısıtlı bir zamanınız da olabilir. Ancak, hiçbirisi düzenli cilt bakımı yapmanıza engel değil. Her cilt tipine uygun seçenekler sunan ve malzemeleri mutfak dolabınızda kolaylıkla bulabileceğiniz yüz maskeleri ile cildinizin yenilenmesini sağlayabilir, günün yorgunluğundan bir nebze de olsa uzaklaşabilirsiniz. 

Yoğun bir iş hayatınız olabilir veyahut farklı sebeplerden ötürü kısıtlı bir zamanınız da olabilir. Ancak, hiçbirisi düzenli cilt bakımı yapmanıza engel değil. Her cilt tipine uygun seçenekler sunan ve malzemeleri mutfak dolabınızda kolaylıkla bulabileceğiniz yüz maskeleri ile cildinizin yenilenmesini sağlayabilir, günün yorgunluğundan bir nebze de olsa uzaklayabilirsiniz. 

Evde Spa Keyfi: Kolay ve Etkili Yüz Maskeleri

1. Yulaf Ezmesi ve Bal Maskesi 

Yulaf ezmesi ve bal ile hazırlayacağınız bu yüz maskesi cildinizi besleyecek ve nemlendirecek. Yarım su bardağı yulaf alın ve ılık su katarak püre kıvamına getirin. Ardından, içerisine 2 yemek kaşığı bal koyun ve iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımızı yüzünüze sürün ve yaklaşık olarak 15 dakika bekleyin ve sonrasında ılık su ile durulayın. 

2. Yeşil Çay ve Bal Maskesi

Yeşi çay antioksidan özellikler sergilemesi nedeniyle cildinizi korurken, bal cildinizi besleyecek, nemlendirecek. Bir miktar yeşil çay alın, ılık su, limon suyu ve bal ekleyin, karıştırın. Ardından, yüzünüze sürün ve 10 dakika kadar bekleyin. Sonrasında, ılık su ile durulayabilirsiniz. Kısa süre içerisinde değişimi fark edeceksiniz. 

3. Salatalık ve Yoğurt Maskesi 

Salatalık cildinizi yumuşatacak, nemlendirecek, yoğurt ise cildinizi besleyerek, rahatlamasını sağlayacak. Bir adet salatalık alın, rendeleyin ve içerisinde 2 yemek kaşığı yoğurt katarak karıştırın, ardından yüzünüze uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. 

 

yüz maskeleri yüz maskesi maske