Evde Bitki Bakımının Püf Noktaları

TAKİP ET

Doğa özlemini bir nebze de olsa gidermek ve evine, balkonuna renk katmak, yeşil rengin faydalarından yararlanmak adına evde bitki bakımı gerçekleştirmek, birçok bitki severin ilgi alanına girmektedir. Ancak, bitkilerin büyümeleri ve uzun ömürlü olabilmeleri adına belli başlı temel faktörler, önemli püf noktalar vardır. 

Peki, evde bitki bakımının ipuçları, püf noktaları nelerdir?

Evde Bitki Bakımı İpuçları ve Püf Noktaları 

1. Işık ve Konum 

Bitki türlerine bağlı olarak, ihtiyaç duydukları güneş ışığı oranı da değişmektedir. Bazı bitkiler gölge bir alan isterken bazıları yoğun oranda güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple bitki türlerini göz önünde bulundurarak bitkilerinizi şekilde konumlandırın.

Bitklerin her tarafının eşit oranda ışık aldığından emin olmak adına düzenli aralıklarla çevirin yönlerini. 

2. Sulama 

Tıpkı ışık ihtiyaçları gibi, her bitkinin su ihtyiacı da farklılık göstermektedir. Örneğin kaktüs türleri arasında dahi su ihtiyaçları farklılık gösterebilir. Bakmakta olduğunuz bitkiler hakkında ayrıntılı araştırma yapmalı ve su ihtiyaçlarını öğrenmelisiniz. 

Düzenli sulama yapmalı, sulama yapmadan önce toprağın nem seviyesini ölçmelisiniz. Bunun için parmağınızı toprağa batırmanız yeterli olacaktır. 

3. Toprak Çeşidi ve Gübreleme 

Bitki türüne bağlı olarak kullanılacak toprak çeşidi de değişiklik göstermektedir. Bitkilerinize uygun toprak seçmeli, kullanmalısınız. Aynı zamanda, gübreleme işlemi de yine bitki türüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir. 

Genel olarak temel püf noktalar, bakma kararı aldığınız, baktığınız bitkileri tanımaya yönelik bir süreç içerisine girmenize yönelik adımlar içermektedir. 

evde bitki bakımı bitkiler bitki çeşitleri